Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

Lles de Cerdanya, víctima d’un ciberatac amb xantatgeEls ‘hackers’ col·lapsen el sistema informàtic i demanen a canvi bitcoins, la moneda electrònica


L’Ajuntament de Lles de Cerdanya va patir el passat dilluns un ciberatac, quan els ordinadors del consistori van quedar inutilitzats per un virus informàtic, segons va publicar ahir el diari digital DCerdanya.

L’alcalde del municipi, Andreu Grau, va explicar que en conèixer l’atac i el posterior xantatge per part dels pirates informàtics, l’alcalde va informar ràpidament l’empresa especialitzada encarregada del sistema informàtic municipal i, una vegada conegut l’abast del problema, va interposar una denúncia als Mossos d’Esquadra.

Grau també va traslladar la problemàtica a la resta dels ajuntaments i al Consell Comarcal de la Cerdanya a fi efecte que les administracions públiques de la comarca prenguin les mesures de seguretat oportunes.

L’alcalde va confessar que feia poc més d’un any que no tenien fetes les còpies de seguretat. Això implica que si no poden recuperar el sistema informàtic municipal “serà un contratemps important”.

Els hackers responsables de l’atac han exigit al consistori el pagament d’una quantitat econòmica que va en augment.

Habitualment, els pirates informàtics reclamen més bitcoins com més temps passa. Durant les primeres 30 hores, exigeixen un 1 bitcoin, que equival a 2.104 euros. El bitcoin és la moneda electrònica i alternativa més utilitzada. Però amb el pas de les hores des de l’atac, l’import va en augment fins a un màxim de 72 hores i un total de 6 bitcoins.

Els principals consells que donen els especialistes informàtics, per evitar ser víctima d’un ciberatac, és tenir el sistema operatiu actualitzat, no obrir arxius de remitents desconeguts i evitar les pàgines no segures.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: