Lleida
-3 - 10° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

17 desembre 2017

Aragó presenta un pla de viabilitat per traslladar les pintures murals de Sixena i el MNAC ho veu "insuficient"El govern aragonès recorda que aquestes pintures han estat traslladades fins a set ocasions entre 1936 i 1995


El govern d'Aragó ha presentat un Pla de viabilitat pel desmuntatge, trasllat i reubicació del conjunt mural del monestir de Sixena, del perit Guillermo Torres entre les seves al·legacions a la posició del MNAC sobre les pintures murals. Segons el govern aragonès, aquest pla "acredita la total i absoluta viabilitat tècnica, des d'un punt de vista de protecció del patrimoni cultural d'aquesta actuació".

El Museu Nacional d'Art de Catalunya, però, ja va alertar de "l'extrema fragilitat i els greus riscos" que suposaria qualsevol moviment de les pintures. En aquest sentit, l'executiu aragonès recorda que aquestes pintures han estat traslladades fins a set ocasions entre 1936 i 1995. El director del MNAC, Pepe Serra, ha titllat aquest dilluns de "pobre" i "insuficient" aquest document.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats