Lleida
14 - 23° C (pluja)
97% 26 km/h

20 octubre 2018

Cal Tomàs de la Pobla de Segur premiat per segon any consecutiu als 'Oscar' de la gastronomia



L'empresa familiar ha rebut quatre premis en els Great Taste Awards 2018, un d'ells per a l'entrecot de vaca vella ecològica


Great Taste, el club gastronòmic exclusiu de productes alimentaris delicadeses, ha fet públics els premis 2018 del certamen que se celebra des de fa 24 anys a Anglaterra i que es considera els 'Oscar' de productes i begudes a nivell internacional. Entre els 12.600 productes jutjats aquest any, Cal Tomàs, ha rebut premi amb una estrella per a tres productes (confitat de costella de porc, cap de llom curat i entrecot de vaca vella ecològica) i amb dues estrelles el producte batejat com a Pallars Ribs (costella de vedella marinada a baixa temperatura). Per Cal Tomàs rebre aquests guardons suposa ''un reconeixement a la qualitat i a la producció artesana a nivell mundial'' i ''un reforç per a la venda tant per al mercat nacional com en l'internacional''. Els premis Great Taste es consideren l'acreditació més reconeguda per a artesans i productors alimentaris especialitzats de tot el món.

L'estrella en la vaca vella ha suposat per a la família Gordó un premi especial ja que ''reconeix la nova línia de producte en què fa dos anys que estem treballant''. La vaca vella eco és ''un producte exclusiu i seleccionat'' que es cria en poques explotacions ramaderes de Catalunya. Els productes premiats s'etiqueten amb el segell d'excel·lència; distintiu que Great Taste proveeix i que té validesa per a tres anys.

A tot l'estat espanyol s'han premiat 106 productes, jutjats a cegues per més de 500 reconeguts paladars; crítics d'alimentació, xefs, restauradors i productors, així com escriptors i periodistes gastronòmics. Els productes es puntuen tenint en compte sabor, combinació d'ingredients, textura i olor sense el coneixement de packaging o marca.

Entre els jutges reconeguts, es va comptar amb la presència del campió del MasterChef 2018, Kenny Tutt, de la xef i escriptora gastronòmica, Elly Curshen, de l'eco xef i escriptor, Tom Hunt i dels compradors de Harrods o Selfridges, entre d'altres.

Cal Tomàs és una empresa familiar que fa quatre generacions que es dedica a la ramaderia i a l'elaboració d'embotits de porc. Les seves vaques pasturen pels prats i les muntanyes del Pallars. Seleccionen les races més preuades i alimenten els vedells amb farratges i cereals que ells mateixos cultiven. Per als embotits de porc, ''seleccionem les millors carns, respectant els processos de curació i cocció i embotint amb tripa natural'', afirmen.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaç



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: