Lleida
21-36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

25 juny 2017

Eduardo Mendoza reivindica el gènere de l'humor després de rebre el Premi CervantesL'autor barceloní repassa les diverses interpretacions que ha fet d''El Quijote' al llarg de la seva vida


L'escriptor Eduardo Mendoza ha reivindicat aquest dijous, en el transcurs de l'acte d'entrega del Premi Cervantes des del paranimf de la Universitat d'Alcalá de Henares, "l'excel·lència" del gènere de l'humor, "que ha donat noms tan il·lustres a la literatura espanyola, però que sovint i d'un mode tàcit es considera un gènere menor".

"Jo no ho veig així. I encara que fos un gènere menor, igualment s'hauria de buscar i reconèixer en ell l'excel·lència", ha afegit. L'autor ha fet un repàs de les diferents conclusions que ha tret d''El Quijote' al llarg de la seva trajectòria vital i ha destacat, com en una d'elles, va veure com en Miguel de Cervantes hi havia un altre tipus "d'humor", que també reclama la "complicitat entre l'autor i el lector". "Un cop establert el vincle, passi el que passi i es digui el que es digui, l'humor ho impregna tot i tot ho transforma", ha sentenciat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats