Lleida
9 - 19° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

13 novembre 2018

El Consorci del Museu de Lleida presenta 2 recursos per defensar les obres de Sixena davant l'ordre d'entrega per l'11-DMéndez de Vigo no concreta si emetrà l'ordre de lliurament de les peces de Sixena que hi ha al Museu de Lleida


L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat que el Consorci del Museu de Lleida ha presentat aquest dimarts dos recursos per defensar ''el dret de retenció'' que té el Museu sobre les 44 obres d'art de Sixena que reclama l'Aragó. En concret, un dels recursos ''tècnicament és un escrit d'aclariments'' a l'Audiència Provincial d'Osca per poder formular el recurs de cassació davant aquest mateix tribunal i també si s'escau al Suprem.

L'altre s'ha presentat a l'Audiència Provincial de Barcelona, perquè és en aquesta jurisdicció on es compren les obres, i s'ha fet un recurs de reposició a l'ordre dictada d'entrega de les béns religiosos. Ros ha remarcat que ''encara no s'han esgotat totes les vies i fins al dia 11 de desembre encara hi cap algun recurs més''. L'alcalde ha defensat que la compra i posterior entrega en dipòsit al Museu es va fer en la legalitat i per això s'ha mostrat convençut que ''la llei ens empara''.

Méndez de Vigo no concreta si emetrà l'ordre de lliurament de les peces de Sixena que hi ha al Museu de Lleida

El ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, no ha concretat si emetrà o no en els propers dies l'ordre de lliurament a l'Aragó de les 44 peces d'art de Sixena que hi ha al Museu de Lleida. A preguntes dels periodistes el titular del ministeri s'ha limitat a contestar que ''les sentències s'han de complir i es compliran'', en referència a la sentència emesa fa uns dies per l'Audiència d'Osca que reafirmava la del jutjat de primera instància d'Osca sobre el litigi d'aquests béns de Monestir de Sixena.

De Vigo ha recordat que a més a més hi ha la providència del jutjat d'Osca que fixa l'11 de desembre com a data límit per fer el lliurament de les 44 peces. Mentrestant, el Consorci del Museu de Lleida ha presentat entre ahir dilluns i avui 3 recursos a l'Audiència Provincial de Barcelona i a l'Audiència d'Osca per intentar retenir l'art a Lleida.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: