Lleida
19 - 36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

22 agost 2018

El festival internacional Musiquem Lleida creix i diversifica públic en la seva XII edicióOrganitzat per la Coral Shalom, ha congregat 5.500 espectadors als diferents escenaris de Lleida i comarques amb 11 grups d’arreu del món i 50 hores de música en viu


Unes 5.500 persones hauran passat per la vintena concerts que ha programat des de divendres dia 6 i fins avui diumenge 8 d’octubre pels diferents escenaris del Festival internacional Musiquem Lleida. Aquesta és la xifra que ha avançat la directora del festival i fundadora de la Coral Shalom, que organitza l’esdeveniment, Carme Valls, a falta d’unes hores per al concert de cloenda, que tindrà lloc avui diumenge a les 19.00 hores.

“Estem molt contents no només per la xifra sinó perquè hem aconseguit arribar a nous públics gràcies en gran part també a les activitats paral·leles del + Musiquem amb les que hem implicat altres agents de la ciutat” ha explicat Valls, en referència a restaurants, forners, cinema o llibreries, que aquest any s’han sumat a les activitats paral·leles. “Hem pogut fer un taller de cuina amb música, ja que la música sempre és una font d’inspiració; hem portat la música als restaurants, als aparadors de les llibreries i fins i tot al cinema. Creiem que aquest és l’esperit del Musiquem, que la música esdevingui universal i que arribi al màxim de gent possible, subratllant aquest esperit comunitari del festival”.

La directora del festival també ha volgut posar l’accent en la importància de la música en el moment actual, “la música aporta serenor i pau i convida a la reflexió tant necessària en aquests moments”. Valls ha reivindicat també la necessitat de “més cultura per al país, més profunditat i més música”, ha agraït a empreses i institucions que creuen en el projecte del festival i ha fet una crida a donar suport econòmic a iniciatives com el Musiquem.

Aquesta tarda l’Auditori Enric Granados acollirà el concert de cloenda del festival amb la Coral Shalom i cantaires convidats, solistes vocals, José Luis Rios al piano i l’Orquestra del festival Musiquem Lleida dirigits per Robert Faltus. Interpretaran ‘A Little Jazz Mass’, de Bob Chiclot, un dels compositors contemporanis més populars i productius de l’àmbit coral.

La seva ‘A Little Jazz Mass’, composta i estrenada l’any 2004 a Nova Orleans va esdevenir un èxit arreu del món. Es tracta d’una explosiva missa brevis de 5 moviments escrita en l’estil de jazz per a cor a 8 veus amb l’acompanyament del piano, baix i percussió. El mateix concert es podrà escoltar a posteriori, els dies 22 i 28 d’octubre a les localitats de La Granja d’Escarp i Térmens, respectivament.

Les postres del Musiquem i música en viu als restaurants

En ocasió del festival, el Gremi de Forners de Lleida ha ideat un “músic” del Musiquem que que es podia adquirir als establiments del gremi. D’altra banda, diferents restaurants de la ciutat (Teresa Carles, Bar Bodega Blasi, Restaurant Ferreruela, L’Estel de la Mercè, el Restaurant Bonum o la Cafeteria del Col·legi d’Arquitectes) han ofert música en viu, que han interpretat grups de música de cambra del Conservatori, que s’ha implicat per primera vegada en el festival.

Grups internacionals

Un total d’11 formacions musicals d’arreu del món han ofert una vintena actuacions al llarg de tres dies: del 6 al 8 d’octubre (a banda de dos concerts que tindran lloc el dia 22 i 28 d’octubre a La Granja d’Escarp i Térmens). Són agrupacions de Mèxic, Portugal, Bulgària i de diferents indrets de l’Estat espanyol –també lleidatans- que han omplert de música els carrers i places de Lleida i comarques al llarg d’aquests tres dies. Lleida s’ha convertit una vegada més, en un escenari a cel obert en el que han tingut lloc 23 actuacions, en un total de 50 hores de música en viu per a tothom, “Un volgut apropament a un tipus d’estètica de la música”, segons explica Carme Valls.

 

 

Els gèneres musicals del festival abasteixen des del renaixement, barroc, classicisme, música romàntica, contemporània, tradicional, jazz, gospel, experimental i espectacles musicals adreçats als infants. Els intèrprets poden ser solistes, grups instrumentals i corals.

 

El festival Musiquem Lleida, que organitza la Coral Shalom des de l’any 2006, té per objectiu apropar la música al carrer i obrir les portes a tothom que en vulgui fruir; així com també donar l'oportunitat a diferents intèrprets nacionals i internacionals de tenir un escenari per difondre la seva música.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: