Lleida
8 - 20° C (sol)
97% 26 km/h

23 octubre 2018

El Govern presenta un recurs al jutjat d'Osca per aturar el trasllat de les obres de Sixena abans del dia 11Méndez de Vigo diu que cal "cert temps" per garantir el trasllat dels béns de Sixena "sense que pateixin deteriorament"


El Govern, intervingut pel 155, ha presentat un recurs de reposició a la providència que va emetre dilluns passat el titular de jutjat d'instrucció número 1 d'Osca on fixava com a data límit el proper 11 de desembre per traslladar a l'Aragó les 44 peces d'art de Sixena que hi ha al Museu de Lleida.

Fonts consultades per l'ACN han confirmat que aquest recurs ha estat presentat pels serveis jurídics de Cultura i que en aquest s'insisteix en demanar la paralització de la sentència provisional de trasllat atenent a la Llei catalana de patrimoni que blinda les col·leccions dels museus catalans. Així mateix, es remarca que en cas que tingui lloc un trasllat es faci amb la participació de tècnics de la Generalitat que supervisin el procediment. En qualsevol cas, tot i la presentació d'aquest recurs que s'ha registrat aquest dijous dins el termini de cinc dies fixat per la providència, el jutge pot executar la sentència i ordenar el trasllat de l'art igualment i respondre posteriorment sobre el recurs en qüestió.

Méndez de Vigo diu que cal "cert temps" per garantir el trasllat dels béns de Sixena "sense que pateixin deteriorament"

El ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, ha insistit que donarà compliment a la resolució del jutge d'Osca que obliga a entregar al Monestir de Sixena les 44 obres d'art en litigi que estan al Museu de Lleida abans de l'11 de desembre. Ara bé, no ha aclarit quan es farà aquest trasllat i ha dit que cal "cert temps" per tal que els béns no pateixin "deteriorament".

Per tant, obre la porta a no complir estrictament el termini fixat pel jutge, tot i que no anuncia quan es farà aquest trasllat. El ministre insisteix que s'ha limitat a "donar compliment a la sentència" i que ha traslladat al Departament de Cultura tot allò que fixava la providència del jutge. En la sentència, es demana a les forces i cossos de seguretat que s'encarreguin de fer aquest trasllat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: