Lleida
10 - 19° C (pluja)
97% 26 km/h

16 novembre 2018

El jutge d'Osca dona fins dilluns 11 de desembre per a l'entrega de les obres de SixenaEl magistrat autoritza la Guardia Civil perquè executi el "pla de seguretat" necessari per al trasllat i "exigeix la col·laboració" dels Mossos, Guàrdia Urbana de Lleida i Policia Nacional


El jutge d'Osca ha posat una data límit per a l'entrega de les obres de Sixena: l'11 de desembre. En una providència d'aquest dilluns, el magistrat del jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca, fixa com a data límit el proper dilluns perquè s'entreguin al Monestir de Sixena les 44 obres d'art en litigi que estan al Museu de Lleida, en cas que no s'hagin entregat amb anterioritat.

De fet, a finals de novembre els serveis jurídics del govern de l'Aragó van enviar al jutjat el pla de treball perquè el trasllat es fes precisament aquest dia. El jutge autoritza la policia judicial de la Guàrdia Civil perquè executi "el pla de seguretat" necessari per dur a terme el trasllat, en coordinació amb el dispositiu disposat pel govern de l'Aragó. Així mateix, "exigeix la col•laboració" d'altres cossos de seguretat, "incloent Policia Nacional, Guardia Urbana de l'Ajuntament de Lleida i Mossos de Esquadra".

Així mateix, el jutge autoritza el personal del govern de l'Aragó que per accedeixi a les instal·lacions del Museu de Lleida per prendre mides i fer "altres operacions necessàries per a l'entrega i trasllat" de les obres d'art. També autoritza l'entrada al recinte museístic a agents de la policia judicial de la Guàrdia Civil i altres cossos i forces de seguretat per "proporcionar seguretat i l'adequat desenvolupament de les labors necessàries per al compliment" de la resolució judicial.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: