Lleida
0 - 11° C (sol)
97% 26 km/h

18 gener 2018

El musicòleg Artur Blasco cedeix el cançoner popular del Pirineu a Santpedor, el poble de la seva infànciaEs traca d'una col·lecció de 12 volums que recull 1.600 cançons populars que van des de la Vall d'Aran fins a l'Empordà


Artur Blasco va néixer a Barcelona, però quan només tenia dos anys la seva família es va traslladar a viure a Santpedor (Bages), on va passar tota la seva infància. Reconegut per la seva recerca i divulgació de la cultura popular, Blasco ha recollit, poble per poble, el cançoner popular de tot el Pirineu, des de la Vall d'Aran fins a l'Empordà. Tot aquest treball, que ha fet durant més de 50 anys, es recull a l'obra 'A peu pels camins del cançoner', una col·lecció de 12 volums que recull 1.600 cançons.

Ara, el musicòleg ha volgut cedir aquesta obra completa a Santpedor perquè, segons diu, sempre s'ha sentit fill d'aquest poble. Pel musicòleg, la importància d'aquesta obra recau en el fet que, durant molt de temps, a Catalunya es va deixar d'editar tot allò que era cultura popular per culpa de la dictadura i ell es va dedicar a recuperar tota manifestació cultural del poble. "L'obra retorna al poble tot allò que és seu, aquesta és la meva feina", ha subratllat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: