Lleida
13 - 26° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

21 maig 2018

Els 100 anys del Museu Jaume Morera protagonista del Dia Internacional dels ArxiusL’Arxiu de Lleida ofereix la mostra ‘65 anys de l’Arxiu Històric de Lleida’, que es pot visitar fins el dia 25 de juny.


L’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Lleida va commemorar el Dia Internacional dels Arxius recordant el centenari del naixement del Museu d’Art Jaume Morera. La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, va assistir a l’activitat que es va organitzar coincidint amb aquesta efemèride en què a través dels documents conservats entre els anys 1917-1934 el director de la pinacoteca, Jesús Navarro, va explicar els seus inicis.

Des de l’any 2008 els arxius de tot el món celebren la Setmana Internacional dels Arxius, aquest any s’han programat els actes entre el dia 5 i l’11 de juny. El Dia Internacional dels Arxius, es va celebrar ahir, commemorant així l’aniversari de la fundació del Consell Internacional d’Arxius (CIA-ICA), l’any 1948. Els documents, com a fonts primàries d’informació, són els testimonis del desenvolupament de la nostra història. L’objectiu és donar a conèixer i promoure els arxius entre la ciutadania i conscienciar-la sobre la seva importància. L’Arxiu de Lleida ofereix la mostra ‘65 anys de l’Arxiu Històric de Lleida’, que es pot visitar fins el dia 25 de juny.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: