Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

Els Museus de Lleida i Guissona presenten un armari de farmàcia del segle XVII, amb imatges de Sant Cosme i Sant DamiàL'equipament segarrenc conservava dues taules policromades, que en ser restaurades es va veure que s'assimilaven a les d'un armari de farmàcia del Museu de Solsona


El Museu de Lleida i el Museu de Guissona han presentat aquest dijous dues taules policromades amb la representació de Sant Cosme i Sant Damià, que han resultat ser les portes d'un armari de farmàcia del segle XVII. Les dues taules formen part del conjunt d'objectes que el Museu de Guissona Eduard Camps Cava va dipositar l'abril del 2016 al Museu de Lleida per ser restaurats.

Durant els treballs, es va comprovar que al Museu de Solsona es conserva un armari amb unes portes amb la mateixa representació que les dues taules de Guissona. Un cop confirmat el paral·lelisme i donat que les portes dels dos museus semblen obra de del mateix autor, es va decidir realitzar un armari de nova factura –del qual es va encarregar l'Institut Castell dels Templers de Lleida-, seguint el model que es conserva al museu solsoní i integrant-hi les dues taules per tal de recrear l'armari de farmàcia original. Els veïns de Guissona (Segarra) podran gaudir de l'armari, amb les dues taules restaurades, aquest mateix dissabte coincidint amb la celebració de les Jornades europees del Patrimoni.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: