Lleida
19 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

20 juny 2018

Els últims dos guanyadors del Premi Nadal seran professors a la Universitat d'estiu de la UdLS'oferiran cursos d'escriptura, sobre alumnes amb altes capacitats, museus i la impressió en 3D


Els guanyadors de les dues darreres edicions del Premi Nadal de novel·la, Care Santos (2017, per Media vida) i Víctor del Árbol (2016, per La víspera de casi todo) seran la setmana que ve a la Universitat de Lleida (UdL). Formen part del professorat del curs de la Universitat d'estiu 'Com s'escriu un best-seller? Curs sobre tècniques i estructures narratives' que arrenca dilluns, 10 de juliol, a la tarda al campus de Cappont. La Universitat d'estiu de la UdL també ofereix aquests dies el curs 'Alumnes amb altes capacitats. Un repte educatiu del segle XXI', amb la coordinadora del Programa d'enriquiment d'altes capacitats de la Comunitat de Madrid, Montserrat Expósito. En l'àmbit tecnològic, s'oferirà 'Aprèn com imprimir en 3D la peça que tu dissenyis' i en el d'art i humanitats 'Els museus i el patrimoni en el territori. Els museus en venda: comercialització de producte de proximitat'. En total, als cursos de la Universitat d'estiu de la UdL ja hi ha 575 inscrits.

A més de Santos i del Árbol, el curs 'Com s'escriu un best-seller' compta també amb el televisiu Martí Gironell, els escriptors lleidatans Emili Bayo i Ramon Rubinat, i el director de l'Aula de Escriptores de Barcelona, Lluc Berga. Tots ells compartiran amb l'alumnat les seves tècniques narratives durant quatre dies. Els dos premis Nadal oferiran les seves sessions dimecres 12 de juliol.

A banda dels cursos a Lleida ciutat, també se n'ofereixen a altres escenaris. Al Monestir de les Avellanes es desenvoluparà 'La Creació de la memòria històrica al llarg dels segles. 8es Jornades d'Història de l'Església i de la Religiositat (Edició Especial 300 Aniversari Jaume Caresmar)' i a Balaguer 'Poblacions rebutjades, poblacions desplaçades. 22è Curs d'Estiu-Reunió Científica del Comtat d'Urgell'. Tots dos congressos s'emmarquen en la Universitat d'estiu de la UdL.

A la Casa de l'ós bru d'Isil tindrà lloc el curs 'Recursos didàctics per al coneixement de la fauna i la vegetació del Parc Natural de l'Alt Pirineu', amb diverses sortides de camp per conèixer la flora de muntanya i identificar els rastres i les restes més comunes dels animals dels Pirineus. Mentre, a Les Borges Blanques es desenvoluparà 'Empresa, política i territori: vincles materials, lligams emocionals'.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: