Lleida
15 - 33° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

18 juny 2018

La Festa del Batre més artística atrau molts visitants a la FuliolaLa lectura de poemes musicats, una de les novetats d’enguany


La comunió entre la pagesia i el paisatge a través de l’art va protagonitzar ahir la 38a edició de la Festa del Batre de la Fuliola, que va prendre el relleu a la Festa del Segar que es va celebrar fa 15 dies a la localitat urgellenca.

A les clàssiques demostracions de batuda del cereal s’hi van afegir ahir una lectura de poemes musicats, una exposició efímera als arbres de dites relacionades amb el camp, projeccions de curtmetratges i un concurs de pintura ràpida que s’ha recuperat després d’una dècada de no fer-se per falta de patrocinadors.

També va ser novetat la mostra d’animals de granja, uns exemplars que s’han “convidat” com a destinataris del pinso que s’elabora amb el blat. I és que l’associació organitzadora vol que la festa sigui una mostra de tots els usos del cereal a banda de reivindicar el valor de les tasques agrícoles tradicionals. Per això l’any que ve encara farà un pas més i les Festes del Segar i el Batre presentaran una cervesa artesana pròpia elaborada amb els 1.000 quilos de blat que s’obtenen d’aquest esdeveniment. Serà un blat que es començarà a sembrar en un nou dia festiu que se celebrarà a la tardor, el Dia de la Sembra. S’espera que durant tot el dia passin per l’era de la Fuliola unes 3.000 persones. En aquesta 38a edició l’aposta clara ha estat pel vessant artístic de la pagesia amb el lema Crear per créixer.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: