Lleida
21 - 33° C (sol)
97% 26 km/h

16 juliol 2018

La jutge desestima que l'agost sigui un mes hàbil i el litigi judicial per les obres de Sixena es posposa al setembreEl govern d'Aragó tornarà a demanar aleshores poder entrar al Museu de Lleida amb la policia judicial per endur-se els béns


La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca ha desestimat la petició del govern d'Aragó de considerar l'agost com a mes hàbil per ordenar el trasllat a Sixena de les 44 obres del monestir que són al Museu de Lleida i, per tant, el litigi judicial es posposa fins al setembre. Segons l'executiu aragonès, el jutjat els ho ha comunicat aquest divendres al matí. Davant d'això, el director general de Cultura i Patrimoni de l'Aragó, Nacho Escuín, ha assegurat que al setembre tornaran a demanar l'autorització judicial per entrar al Museu a endur-se el béns acompanyats de la policia judicial.

El govern d'Aragó va sol·licitar al jutjat que habilités el mes d'agost per fer el trasllat de les peces al monestir de Sixena dilluns passat, 31 de juliol, just el dia que vencia el termini fixat per la magistrada perquè la Generalitat entregués les 44 obres en litigi.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: