Lleida
8 - 20° C (sol)
97% 26 km/h

23 octubre 2018

L'Aragó acusa el govern espanyol d'"insultar la dignitat" dels aragonesos per "impedir" el retorn de les peces de SixenaL'executiu aragonès lamenta que el ministre Méndez de Vigo avali les tesis que alerten de les condicions del trasllat


La consellera d'Educació, Cultura i Esports del govern de l'Aragó, Mayte Pérez, ha lamentat aquest dijous que el govern espanyol estigui "impedint" la devolució de les 44 obres d'art de Sixena "retingudes" al Museu de Lleida. La socialista reacciona així al recurs que el Departament de Cultura, ara comanat pel ministre Íñigo Méndez de Vigo en virtut de l'aplicació de l'article 155, ha presentat contra la providència del jutjat d'instrucció número 1 d'Osca que ordenava el trasllat. Pérez ha qualificat el recurs de "manca de respecte insuportable a la Comunitat Autònoma" i d'"insult a la dignitat dels aragonesos".

"El ministre actua amb covardia, plegant-se als interessos de Catalunya per sobre de les decisions judicials i menystenint la nostra terra, l'Aragó", ha afirmat Pérez tan bon punt ha tingut coneixement de la interposició del recurs. Cal recordar, però, que el jutge pot executar la sentència i ordenar el trasllat de l'art igualment i respondre posteriorment sobre el recurs en qüestió.

La consellera aragonesa ha lamentat que Méndez de Vigo "reprodueixi els arguments de Puigdemont" amb la diferència que mentre el president se situava "fora de l'Estat de Dret i de la Constitució", el govern d'Espanya, "que diu que respecta la llei, en aquest cas fa trampa per no complir-la".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: