Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

Les proves d'ADN conclouen que Pilar Abel no és filla de Salvador DalíEl judici per resoldre la demanda de paternitat està fixat per al 18 de setembre


Els resultats de les proves d'ADN descarten que la figuerenca Pilar Abel sigui filla de Salvador Dalí. La demanda interposada en un jutjat de Madrid va obligar a exhumar el cos del pintor el 20 de juliol. Les restes de l'artista descansen al Teatre-Museu Dalí de Figueres. Els resultats havien d'estar abans del 18 de setembre, quan hi ha fixat el judici per resoldre la demanda.

La Fundació Gala-Salvador Dalí va qualificar l'exhumació "d'improcedent" i va anunciar que, si els resultats eren negatius tal i com finalment han acabat essent, estudiaria emprendre accions legals contra la demandant i l'administració de Justícia pels "perjudicis i costos ocasionats". Els responsables de la Fundació estan reunits i preveu enviar un comunicat als mitjans. La demandant, Pilar Abel, assegura que no tenia constància del resultat de les proves.

La Fundació Dalí no veu "cap sorpresa" en el resultat de les proves d'ADN i titlla l'exhumació de "desproporcionada"

La Fundació Gala-Salvador Dalí no veu "cap sorpresa" en el resultats de les proves d'ADN que descarten que la figuerenca Pilar Abel sigui filla biològica de Salvador Dalí. Segons asseguren en un comunicat, "en cap moment hi ha hagut cap indici de veracitat" en la demanda de paternitat. Per això, afirmen que la decisió d'exhumar el pintor surrealista va ser "totalment inadequada i desproporcionada". El resultats, afegeixen, "posa en evidència la seva total improcedència i inutilitat".

A més, recorden que la decisió judicial adoptada ha provocat "costos i perjudicis de tota mena" i, tal i com ja van anunciar després de l'exhumació, estudien emprendre accions legals. En el mateix comunicat recorden que, per fer les proves de paternitat, els forenses es van haver d'endur mostres del pintor, que es restituiran properament.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: