Lleida
10 - 25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

23 abril 2018

Presentació a la Paeria del llibre “Guia del Quixot per terres de parla catalana”L’alcalde Ros ha remarcat com les autores descriuen una excel·lent ruta turística i literària per la ciutat a través de la ficció, descrivint places, carrers, monuments i llegendes locals.


L’Ajuntament de Lleida ha acollit la presentació de la “Guia del Quixot per terres de parla catalana”, que he estat presidida per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. El llibre es publica en commemoració del 400 aniversari de la mort de Miguel de Cervantes, autor d’”El Quixot”, una de les obres més importants de la literatura universal. El paer en cap ha felicitat les autores del llibre, Annabel Encontra i Alexandra Cuadrat, de l’editorial Apostroph, per aquesta publicació que recrea una excel·lent ruta turística i literària per Lleida. Ros ha apuntat que a través de la ficció es descriu carrers, places, monuments i llegendes i festes populars locals que donen a conèixer la ciutat.

“Guia del Quixot per les terres de parla catalana” recrea el camí que va seguir el personatge literari més conegut arreu del mon per anar fins a Barcelona. Descriu l’antic camí Real en el seu pas per les poblacions on es parla la llengua catalana. Així, juntament amb Lleida surten Fraga, Alcarràs, Bell-lloc, Mollerussa, Bellpuig, Tàrrega, Cervera, Els Hostalets, Montmaneu, Porquerisses, Igualada, Masquefa, Martorell, Molins de Rei i Barcelona. Són les que es mencionaven en el mapa de 1576 d’Alonso de Meneses, molt popular a l’època i en el qual es suposa que es va inspirar Cervantes per traçar la ruta que van seguir el cavaller i el seu escuder fins a les platges de Barcelona, a la segona part de Don Quixot de la Manxa.

L’alcalde ha presentat la guia amb les autores, que han estat acompanyades pel fotògraf Llorenç Melgosa i l’il·lustrador Jordi Zaldivar. Els tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Montse Parra i els regidors Paco Cerdà i Daniel Rubio han assistit a l’acte al Saló de Sessions.

Informació i fotografia: Ajuntament de Lleida

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: