Lleida
8 - 20° C (sol)
97% 26 km/h

23 octubre 2018

Ros presenta un recurs de súplica a l'Audiència d'Osca contra el trasllat d'obres d'art de SixenaL'alcalde afirma que l'ordre judicial ha generat una "alarma social molt important" que "afecta" les relacions amb l'Aragó


Àngel Ros ha presentat un recurs de súplica a l'Audiència d'Osca contra el trasllat de les 44 obres d'art del monestir de Sixena que s'exhibeixen al Museu de Lleida. Ho ha fet en tant que alcalde de la capital lleidatana i representant de la Paeria al Patronat del Consorci del Museu.

El seu recurs arriba després del que ha presentat en el mateix sentit el Departament de Cultura, comanat ara pel Ministeri espanyol en virtut de l'aplicació de l'article 155. Ros afirma que la providència del jutjat d'instrucció número 1 d'Osca que dona fins dilluns vinent per traslladar les obres ha generat una "alarma social molt important" a Lleida, que "afecta" les relacions "ciutadanes" i "de veïnatge" amb els "territoris pròxims" de la província d'Osca.

Ros argumenta que l'eficàcia de traslladar les obres a l'Aragó, des del punt de vista de la seva conservació, seria "similar" a la de mantenir-les al Museu de Lleida que, com a entitat pública, té "les mateixes restriccions i obligacions" que la d'una institució similar a l'Aragó.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: