Lleida
9- 24° C (sol)
97% 26 km/h

19 abril 2018

Tàrrega dedica un llibre a l’obra literària del poeta lleidatà Jaume PontEditat per la Regidoria de Cultura amb aportacions de 23 autors reflexionant sobre els versos de l’escriptor


La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha editat un llibre dedicat al poeta lleidatà Jaume Pont. El volum, un treball coordinat per l’escriptor Xavier García, s’ha publicat dins la Col·lecció Natan (núm. 45), impulsada pel consistori de la capital de l’Urgell. “Jaume Pont: La Poesia – Textos crítics” recull reflexions literàries sobre els versos de l’autor.

En concret es recullen aportacions, ressenyes i lectures a càrrec de 23 escriptors, entre els quals figuren Josep Vallverdú, Francesc Pané, Guillem Viladot, Robert Saladrigas, Maria Mercè Marçal o David Castillo entre altres. El llibre complementa l’exposició que Tàrrega també dedica a Jaume Pont, oberta a la Sala Marsà fins al 30 d’abril. De fet, i en consonància amb el format original de la mostra, el volum ara publicat també proposa un recorregut per la vida i l’obra de Pont com si es tractés d’una xarxa de metro.

Presentació a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega

L’acte de presentació va tenir lloc el dimarts 18 d’abril a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega amb intervencions del mateix Jaume Pont i els escriptors Xavier Macià, Lorenzo Plana i Anton Not. La convocatòria, que inaugurà el cicle de Sant Jordi a la capital de l’Urgell, també inclogué un recital de poemes. L’acte comptà amb la presència de l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Cultura, Raül Palacios; i el coordinador del llibre i l’exposició, Xavier García.

Al llarg de la seva trajectòria, Jaume Pont ha editat 9 llibres de poemes amb traduccions a una dotzena d’idiomes. Debutà amb “Límit(s)” l’any 1976 i enguany ha publicat “Càntic d’ombres”. Pont és també crític i catedràtic de Literatura Espanyola Moderna a la Universitat de Lleida (UdL).

Cicle de Sant Jordi a Tàrrega

Tàrrega intensifica aquests dies dies la seva activitat cultural amb motiu de la celebració de Sant Jordi. Fins al 23 d’abril se succeeixen a la capital de l’Urgell presentacions de novetats editorials, recitals poètics i arts escèniques a més del tradicional mercat de roses i llibres. Es configura així una extensa programació coordinada per les regidories de Cultura i Promoció Econòmica, apostant per les lletres, la tradició i la dinamització comercial. Destaca el fet que el mercat de roses i llibres s’allargarà enguany durant dos dies (el cap de setmana del 22 i 23 d’abril) aprofitant que Sant Jordi s’escau en diumenge.

Informació i fotografia: Ajuntament de Tàrrega

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: