Lleida
5 - 16° C (sol)
97% 26 km/h

21 novembre 2018

Augmenta un 4% l'ús de la justícia gratuïta a Lleida per un millor coneixement i percepció dels advocats d'oficiS'han tramitat el 2017 més de 12.000 expedients a la demarcació, un 8% més que l'any anterior


L'ús de la justícia gratuïta a la demarcació de Lleida ha augmentat un 4% respecte a l'any anterior. És una pujada superior a la mitjana catalana, que se situa en l'1% i a l'espanyola, del 2%. Aquí s'inclouen, no només els expedients, sinó també totes les consultes que reben els advocats del torn d'ofici gratuït. Pel que fa als expedients que finalment van tirar endavant, l'any 2017 es van obrir a la demarcació de Lleida 12.185, la qual cosa suposa un augment del 8% respecte als 11.303 expedients oberts l'any anterior.

El degà del col·legi d'Advocats a Lleida, Jordi Albareda, atribueix, principalment, aquest augment d'actuacions del Torn d'Ofici i Assistència al Detingut a un increment del coneixement, confiança, percepció i satisfacció en els advocats d'ofici de les persones que necessiten aquest servei. També a que s'arrosseguen encara gestions derivades de la crisi econòmica. Són dades que s'han donat a conèixer aquest dijous amb motiu del Dia de la Justícia gratuïta que se celebra a tot Catalunya i la resta de l'Estat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: