Lleida
-3 - 10° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

17 desembre 2017

El 62,4% votaria 'sí' a l'1-O i el 37,6% apostaria pel 'no' amb un 67,5% de participació, segons el CEOEn canvi, el 49,4% no vol que Catalunya sigui independent i el 41,1% sí que ho vol


El 62,4% dels catalans votaria sí al referèndum de l'1 d'octubre i el 37,6% apostaria pel 'no' amb una participació del 67,5%, segons la segona onada del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Aquestes són les dades corresponents a la pregunta sobre què votarien els enquestats al referèndum de l'1-O sense acord amb l'Estat.

En canvi, quan es pregunta en general sobre si els enquestats són partidaris de la independència de Catalunya, guanya el 'no' amb el 49,4% respecte al 41,1% que diu que 'sí'. Així doncs els partidaris del no augmenten en gairebé un punt mentre que els del sí retrocedeixen 3,2 punts, respecte a l'anterior baròmetre. La diferència del resultat entre les dues respostes s'explica perquè els partidaris de la independència estan més mobilitzats de cara a l'1-O.

La majoria absoluta independentista perilla al Parlament i podria perdre entre 1 i 6 escons

La majoria absoluta independentista al Parlament podria perillar en les properes eleccions, segons el segon baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). JxSí mantindria un resultat similar a l'actual, entre 60 i 63 escons, mentre que la CUP perdria entre dos i quatre diputats.

Aquest escenari suposa que la suma de JxSí i al CUP se situaria entre 66 i 71 diputats (davant dels 72 actuals), quan la majoria absoluta al Parlament és de 68 diputats. Cs es mantindria en segona posició tot i que perdria entre 3 i 5 diputats dels 25 actuals i el segueix des de prop el PSC, que n'obtindria entre 17 i 20, augmentant els 16 escons actuals. CSQP també incrementaria la seva representació, entre 4 i 6 diputats, i el PPC es podria quedar igual o augmentar dos diputats.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats