Lleida
5 - 16° C (sol)
97% 26 km/h

21 novembre 2018

El PP exigeix suspendre l'aplicació de Schengen a l'Estat mentre "s'aclareix" si l'euroordre "serveix per a alguna cosa"El portaveu dels populars espanyols a l'Eurocambra assegura que l'ordre europea de detenció "no funciona" i acusa els jutges alemanys de tenir "prejudici"


El Partit Popular exigeix al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "suspengui" l'aplicació de l'Acord Schengen a Espanya fins que "s'aclareixi" si el sistema d'ordres europees de detenció "serveix per a alguna cosa o no". Així ho ha expressat el cap de files dels populars espanyols a l'Eurocambra, l'eurodiputat Esteban González Pons, en un missatge des del Parlament Europeu com a reacció a la decisió del tribunal alemany sobre l'expresident Carles Puigdemont.

"Avui és un dia molt trist pel procés d'integració de la Unió Europea perquè s'ha demostrat que l'euroordre no funciona i en aquestes condicions el tractat de Schengen és un risc pels països de la UE", ha assegurat González Pons. L'eurodiputat retreu als jutges alemanys que no "confiïn" en la justícia espanyola i els acusa de tenir "un prejudici". En aquest sentit, planteja la suspensió de l'Acord Schengen pel qual diversos estats d'Europa van suprimir els controls en les fronteres interiors.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: