Lleida
18 - 32° C (sol)
97% 26 km/h

19 setembre 2018

El Suprem denega el trasllat de Junqueras a una presó catalana i que pugui assistir als plens del ParlamentLlarena diu que la Mesa ha de decidir la fórmula com Sànchez, Forn i Junqueras deleguen el vot en un altre diputat


El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha denegat el trasllat d'Oriol Junqueras a una presó catalana, tal i com havia sol·licitat la seva defensa aquesta mateixa setmana. A més, també s'oposa a deixar-lo sortir de la presó per assistir als plens. El seu advocat havia demanat permís per tal que pogués anar, presencialment, al ple de constitució del Parlament –previst per al 17 de gener- i també al posterior que se celebri per investir el president. El jutge diu que tant Junqueras com Joaquim Forn i Jordi Sànchez han de poder accedir a la seva condició de parlamentaris però que correspon a la Mesa del Parlament establir la fórmula a través de la qual poden delegar el seu vot en un altre diputat. El jutge afirma que aquest procediment es farà d'aquesta manera sempre que ho sol·licitin i fins que estiguin a la presó.

En una interlocutòria de 14 pàgines, Llarena posa en joc el dret a la representació política i la presó preventiva per risc de reiteració delictiva. Segons ell, no hi ha cap precepte legal que prioritzi el dret de representació política davant d'altres drets. Només es pot privar totalment d'aquest dret als condemnats amb sentència ferma o als processats per delicte "comès per persona integrada o relacionada amb bandes armades o individus terroristes o rebels". Llarena diu que Junqueras no està processat, però l'inclou en aquest últim apartat, perquè està acusat de rebel·lió. Per això, no li prohibeix el dret a la representació política, però li limita a les votacions al plenari perquè no s'alteri la voluntat popular.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: