Lleida
-2 - 9° C (sol)
97% 26 km/h

23 febrer 2018

El TC dona 48 hores als membres de la Sindicatura Electoral per presentar informes abans d'adoptar mesures coercitivesL'alt tribunal considera que han desatès les seves resolucions nomenant els representants territorials


El Tribunal Constitucional (TC) ha fet el primer pas per aplicar mesures coercitives als membres de la Sindicatura Electoral. Aquestes mesures, incloses en l'article 92.4 de la reforma del TC, van de la multa a la suspensió, passant per petició que la fiscalia obri procés penal.

Els magistrats, que actuen a petició de l'advocacia de l'Estat, consideren que els membres de la Sindicatura Electoral han incomplert les resolucions de l'alt tribunal nomenant els representants a cada demarcació. L'alt tribunal dona un termini de 48 hores als membres per tal que expliquin com estan donant compliment a les resolucions del TC. Dijous passat, els magistrats van acordar, per unanimitat, suspendre la Llei del referèndum, els decret de convocatòria de l'1-O i de normes complementàries per a la realització del referèndum i també la resolució del Parlament que designava els cinc membres de la Sindicatura Electoral.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: