Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

El Tribunal Constitucional suspèn cautelarment la Llei de TransitorietatEl ple es tornarà a reunir dimecres per abordar més aspectes, com el recurs de súplica presentat per Carme Forcadell


Els magistrats del Tribunal Constitucional (TC) han suspès cautelarment la Llei de Transitorietat, tal com els havia demanat el govern espanyol. Fonts jurídiques confirmen que el ple de l'alt tribunal ha admès a tràmit el recurs de l'executiu de Mariano Rajoy, aprovat durant el darrer Consell de Ministres. La Llei de transitorietat, aprovada dijous passat al Parlament, està concebuda per entrar en vigor en cas que el 'sí' guanyi en el referèndum de l'1-O i estableix el passos entre el règim autonòmic i la república catalana.

El tribunal també ha debatut el recurs contra el Codi Tributari de Catalunya però no ha transcendit encara la decisió que ha pres al respecte. El ple del TC es tornarà a reunir dimecres i, entre d'altres, tindrà sobre la taula el recurs de súplica presentat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que el tribunal desestimés la petició de recusació de tots els magistrats. La setmana passada, el TC ja va suspendre la Llei del referèndum i el decret de convocatòria de l'1-O.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: