Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

Investigadors de nou països se citen a Solsona per debatre com lluitar contra el canvi climàtic als boscosA Catalunya actualment es gestiona un 30% dels boscos, mentre que la mitjana a Europa se situa entorn el 60%


El Centre Tecnològic Forestal de Solsona (CTFC) acull aquesta setmana un seminari internacional amb la presència d'una quarantena d'investigadors de nou països diferents. A través de diferents ponències, els experts aborden les estratègies de gestió forestal tenint en compte el context de canvi climàtic. Segons ha detallat el coordinador del projecte i investigador del CTFC, Jordi Garcia-Gonzalo, l'objectiu és posar en comú les eines i els models predictius que es fan servir als diferents països -ja sigui per mesurar l'impacte del canvi climàtic als boscos, per veure l'afectació en les espècies o per predir com creixerà un bosc- i unificar-los. De la seva banda el director del CTFC, Antoni Trasobares, ha recordat que el repte que té Catalunya és incrementar els nivells de gestió de la superfície forestal i arribar als nivells europeus, que se situen al voltant del 60%.

La gestió forestal sostenible, els inventaris forestals, els models matemàtics, l'anàlisi socioeconòmic o la incertesa climàtica, són àmbits de la recerca forestal que aporten informació per poder desenvolupar models de gestió, però que fins ara no s'han estudiat des d'una visió unificada.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: