Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

JxCat avisa que no "suspendrà" ni "substituirà" els seus diputats perquè l'acusació de rebel·lió "no es pot mantenir"Pujol exigeix que els polítics presos puguin "fer les bosses ara mateix" i que l'Estat "obri les portes dels centres penitenciaris"


El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha avisat que no "suspendran" ni "substituiran" cap dels seus diputats perquè l'acusació per rebel·lió "no es pot mantenir". Pujol ha constatat que després que el tribunal alemany hagi desestimat l'extradició de l'expresident Puigdemont per rebel·lió, la principal causa per l'acusació dels encausats per l'1-O "ha caigut".

La formació ha descartat per ara fer efectiva la suspensió que ha dictat Llarena dels diputats encausats. "No entraren en aquest joc", ha dit Pujol. El portaveu també ha exigit que els polítics empresonats acusats de rebel·lió "han de sortir immediatament de la presó" i que els "exiliats" puguin tornar a casa. "Que els presos facin les bosses des d'ara mateix i l'Estat obri les portes de les presons. Cada minut està retardant el seu retorn a casa", ha exigit Pujol. Amb tot, ha reiterat que no existeix cap delicte "relacionat amb la violència" i tampoc la malversació.

A l'inici de la seva compareixença davant la premsa, Pujol ha expressat que Espanya "té un problema" i que Puigdemont "segueix lliure a Alemanya". "Estem davant d'un nou revés a la justícia espanyola i en un nou episodi que desmunta la tesi inventada per Llarena. Prou literatura i que arribi la justícia", ha reclamat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: