Lleida
18 - 34° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

La caiguda de producció de poma i pera a Europa fa encarar amb optimisme la campanya pel que fa a preusLes previsions parlen d'una davallada del 21% en la producció de poma i d'un 1%, en la de pera en relació amb l'any passat


El sector de la fruita de llavor encara aquesta campanya de comercialització amb optimisme pel que fa a preus, tenint en compte una caiguda de la producció al conjunt de la Unió Europea degut a afectacions meteorològiques. En concret, per aquesta campanya es preveu una davallada del 21% en la producció europea de poma respecte a la passada, fet que hauria de comportar un incrementar els preus, segons la patronal de la fruita dolça catalana. En el cas de la pera, s'estima un 1% menys de producció.

La varietat més afectada en volum per aquest descens serà la Conference, sobretot a Bèlgica i Holanda, cosa que hauria d'afavorir una comercialització "més fluïda" i uns preus "més dignes", tenint en compte que la Conference és la pera que, amb diferencia, més es produeix a la UE. Des d'Afrucat no preveuen un 'efecte contagi' en poma i pera dels baixos preus que estan rebent actualment els productors estatals de fruita de pinyol ja que, mentre la campanya de comercialització de préssecs i nectarines és molt més curta, la de fruita de llavor s'allarga uns deu mesos ja es pot conservar en càmera.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: