Lleida
8 - 20° C (sol)
97% 26 km/h

23 octubre 2018

La CE diu que "tothom té el dret de manifestar-se" però avisa que "no es pot ignorar la llei en nom de la democràcia"El vicepresident de la Comissió Europea afirma que qualsevol té el dret d'expressar una "ambició o esperança política" però fa una crida a respectar l'Estat de dret


El vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Drets Fonamentals de la Unió, Frans Timmermans, ha afirmat aquest dijous sobre la convocatòria de les entitats independentistes a Brussel·les que "tothom té el dret d'oposar-se a la llei i de manifestar-se". Ha avisat, però, que "no es pot ignorar la llei en nom de la democràcia". "No entraré en detall sobre si la votació de l'1-O va ser democràtica o no, però no podem ignorar la llei en nom de la democràcia", ha advertit l'eurocomissari.

Segons ha defensat en roda de premsa davant la pregunta d'un periodista sobre la manifestació, que tenia lloc a la mateixa hora a prop de l'edifici de la Comissió Europea, ha dit que qualsevol "té el dret d'expressar una ambició o esperança política". "És una de les bases de l'Estat de dret, si no estàs d'acord amb la llei pots protestar o organizar-te per canviar-la de forma democràtica però el que no es pot permetre és, simplement, ignorar la llei", ha advertit.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: