Lleida
21 - 33° C (sol)
97% 26 km/h

16 juliol 2018

La Fiscalia ordena als Mossos "requisar" urnes i tot el material per al referèndumEl fiscal superior es reuneix amb els màxims comandaments policials i els encarrega investigar i informar de qualsevol acte preparatiu d'autoritats, funcionaris i particulars i intervenir material electoral


La Fiscalia Superior de Catalunya s'ha reunit aquest dimarts al matí amb el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, el cap de la policia espanyola a Catalunya, Sebastián Trapote, i el general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, per donar-los instruccions per tal d'intentar evitar el referèndum de l'1 d'octubre.

Entre les instruccions destaca la d'actuar davant de qualsevol indici que un particular, funcionari o autoritat pública estigui col·laborant en l'organització del referèndum i fer i enviar a la fiscalia un atestat o informe policial amb dades com els fets, autoria, participació i altres circumstàncies. També demana que s'investiguin els fets, sota les ordres de la fiscalia, i "intervenir els efectes o instruments destinats a preparar o celebrar el referèndum il·legal, requisant urnes, sobres electorals, manuals d'instruccions pels membres de les meses electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics, així com qualsevol altre material de difusió, promoció o execució del referèndum il·legal".

Trapero centralitza en la Comissaria General d'Informacio els atestats o informes de l'1-0 que s'enviïn a Fiscalia

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha ordenat centralitzar en la Comissaria General d'Informació els atestats o informes de l'1-O que s'enviïn a Fiscalia. Trapero ho ha dit en un comunicat en què trasllada a tots els serveis del cos l'ordre del Fiscal Superior de Catalunya per actuar davant dels preparatius del referèndum que ha rebut aquest mateix dimarts.

El major dels Mossos argumenta que es fa d'aquesta manera per mantenir una coordinació "adequada" i per evitar "possibles duplicitats" en les comunicacions a la Fiscalia. És per això que serà la Comissaria General d'Informació la que "trametrà els atestats o informes policials a la Fiscalia Superior de Catalunya o a les Fiscalies Territorials competents".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: