Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

La fiscalia ordena també a les policies locals evitar el referèndum de l'1-OEls quatre fiscals provincials de Catalunya obliguen els caps policials municipals a requisar urnes i tot el material electoral


La fiscalia ha ordenat a totes les policies locals de Catalunya a impedir el referèndum independentista de l'1 d'octubre i a requisar les urnes i tota la resta de material electoral. Els quatre fiscals en cap de les províncies catalanes han emès una instrucció perquè els Mossos ordenin a tots els caps de les policies locals perquè actuïn com a policia judicial i treballin per intentar evitar el referèndum i requisin tot el material electoral. Aquesta instrucció complementa la que aquest dimarts va emetre la Fiscalia Superior de Catalunya en el mateix sentit i dirigida explícitament als Mossos d'Esquadra.

Aquest dimecres al matí, els fiscals en cap s'han reunit amb els responsables dels Mossos d'Esquadra, la policia espanyola i la Guàrdia Civil, que seran els encarregats de fer arribar la directriu als seus subordinats. En la seva instrucció, la fiscalia recorda que la Llei de policies locals de Catalunya del 1991 habilita les policies municipals per actuar com a policia judicial a les ordres de fiscalia i jutges.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: