Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

La Paeria destina 93.500 euros als centres educatius per a tallers infantils, de joves i de les AMPESA través de la línia de subvencions de suport a les activitats extraescolars i el Pla Educatiu de l’Entorn (PEE)


L’Ajuntament de Lleida destina aquest curs escolar 93.500 euros als centres educatius de la ciutat perquè desenvolupin tallers per a infantis i joves i per les accions que vulguin portar a terme des de les AMPES. La línia de subvencions de la Paeria per al foment de la participació en activitats extraescolars compta amb un pressupost de 50.000 euros.

En aquest apartat, s’han rebut 74 sol·licituds de diferents centres per impartir tallers de música, de teatre, d’educació visual i plàstica i estudi assistit, etc. Aquesta línia compta també amb una modalitat per a ajuts a les famílies que va adreçada per fomentar la participació dels seus fills i filles en activitats extraescolars. En aquesta modalitat, s’han rebut 572 sol·licituds.

A més, el Pla Educatiu d’Entorn compta amb una dotació econòmica de 43.500 euros, que aporta la Generalitat de Catalunya d’acord amb el conveni que té amb la Paeria, dels quals 13.500 són per al desenvolupament d’accions de promoció de la salut, havent-se programat 18 tallers a diferents centres lleidatans. De la partida total, es dedicaran 30.000 euros perquè els centres puguin organitzar Casals d’estiu, tallers de reforç educatiu, tallers per a millora de la convivència, tallers per a les famílies i, en especial, per a l’aprenentatge de la llengua catalana, i d’altres projectes específics.

La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha presidit aquest dilluns la Comissió representativa institucional del Pla Educatiu de l’Entorn, en què s’ha presentat el catàleg d’actuacions per a aquest curs escolar, així com la memòria d’actuacions que es van portar a terme durant el curs passat. A més, la Comissió també ha donat compte d’una addenda per a activitats relacionades amb la salut (de les diferents accions als centres).

Els Plans educatius d’Entorn són una proposta educativa innovadora que vol donar resposta a les múltiples necessitats de la societat. Es tracta d’una iniciativa de cooperació educativa entre el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Lleida. S’adrecen a l’alumnat entre 0 i 18 anys i a la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat pels sectors socials més desafavorits. Es pretén que l’educació sigui integral, contínua, arrelada, cohesionadora, inclusiva i en xarxa, per tal de formar ciutadans i ciutadanes preparats per al món complex i divers de què formen part.

Fruit del conveni de col·laboració entre el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Lleida, el curs 2004-2005 es va engegar a la ciutat el Pla Educatiu d'Entorn al barri de Pardinyes. Aquest PEE va ser un dels primers 27 PEE pilots, els quals posaven en funcionament un nou projecte educatiu a Catalunya. La voluntat de les dues administracions permeté que el curs 2015-2016 el PEE s'ampliés a altres zones de la ciutat i que per al curs 2017-2018 es faci extensiu a tots els centres de la ciutat.

Els objectius del PEE són fomentar la llengua catalana, promoure el diàleg intercultural, propiciar la relació i la implicació entre famílies, entitats i centres educatius, dinamitzar i facilitar actuacions coordinades entre els centres educatius del sector o de la ciutat, promoure la igualtat d’oportunitats per a l’alumnat i les seves famílies i aconseguir l’educació integral de tot l’alumnat.

A la reunió de la Comissió representativa institucional del Pla Educatiu de l’Entorn, que s’ha fet a la sala Jaume Magre, als Serveis d’Educació, també ha assistit el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: