Lleida
8 - 20° C (sol)
97% 26 km/h

23 octubre 2018

L'ANC i Òmnium exigeixen que Europa "modifiqui la seva actitud" i forci l'Estat a dialogar per consolidar la RepúblicaAlcoberro augura que la bandera europea tindrà "aviat" una nova estrella, i Mauri destaca que Catalunya és "europeista"


Clam de les entitats sobiranistes a Brussel·les perquè la comunitat internacional no giri l'esquena als catalans. En l'acte polític posterior a la manifestació d'aquest dijous a la capital de Bèlgica, el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha exigit que Europa "modifiqui la seva actitud" i forci l'Estat espanyol a iniciar el "diàleg polític" que ha de conduir a la "consolidació de la República".

A més, el vicepresident de l'ANC ha augurat que la bandera europea tindrà "aviat" una nova estrella que serà "groga", en referència al color que simbolitza la reivindicació perquè els "presos polítics" surtin de la presó i el Govern destituït torni a Catalunya. Al seu torn, el portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, ha destacat que Catalunya és "europeista" i "mediterrani", i ha subratllat que els catalans miren Europa com a "garantia de diàleg".

En la seva intervenció, Alcoberro ha explicat en anglès, francès, castellà i català que Catalunya és una "societat oberta, plural i integradora". "Som gent de pau", ha proclamat el vicepresident de l'ANC, que també ha explicat que l'Estat ha rebutjat un referèndum negociat. Per això -ha continuat-, el Parlament va aprovar la legislació "necessària" per organitzar el referèndum de l'1-O, d'acord amb el dret a l'autodeterminació "reconegut" per l'ONU. "El poble ha començat el camí que ens ha de portar a la llibertat, és una voluntat insubornable", ha conclòs.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: