Lleida
20-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

26 juny 2017

L'Audiència de Palma condemna a 6 anys i 3 mesos de presó Urdangarin pel 'cas Nóos' i absol la Infanta CristinaL'expresident balear Jaume Matas ha estat condemnat a tres anys i vuit mesos de presó i l'exsoci d'Urdangarin ha estat condemnat a vuit anys i mig


L'Audìencia de Palma ha condemnat a sis anys i tres mesos de presó l'exduc de Palma Iñaki Urdangarin en el 'cas Nóos', mentre que la seva esposa, la infanta Cristina, ha estat absolta però haurà de pagar 265.000 euros com a responsable civil de manera solidària amb el seu marit. L'exsoci d'Urdangarin a l'Institut Nóos, Diego Torres, ha estat condemnat a vuit anys i mig de presó, mentre que l'expresident balear Jaume Matas a tres anys i vuit mesos de presó. La sentència pot ser recorreguda davant del Tribunal Suprem.

En una sentència de més de 740 pàgines feta pública aquest migdia, l'Audiència considera que la contractació de la mercantil Nóos Consultoria Estratègica per part del govern balear, participada al 50% per Torres i Urdangarin, per a la realització de l'anomenada 'Oficina del Projecte' i de l'Institut Nóos per a la realització dels Illes Balears Fòrum 2005 i 2006, es va dur a terme prescindint de la tramitació legal que era aplicable i va respondre a la decisió unilateral de Matas, que va adoptar a causa de la influència exercida per Urdangarin, concertat amb Torres. Per a això, Urdangarin es va servir de l'íntima relació d'amistat que l'unia al recentment nomenat director general d'Esports, José Luis 'Pepote' Ballester, i del privilegiat posicionament institucional que ocupava en aquelles dates.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats