Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

'Le Monde' reclama a Rajoy que "segueixi l'exemple" de Cameron i permeti un referèndum"Madrid priva de paraula a les veus catalanes contràries a la independència", assegura el rotatiu francès en un editorial


El diari francès 'Le Monde' reclama al president espanyol, Mariano Rajoy, que "segueixi l'exemple" de David Cameron amb Escòcia i permeti un referèndum a Catalunya. En un editorial publicat aquest dimarts, el rotatiu francès considera una "absurditat" mantenir la disputa entre Madrid i Barcelona, i creu que amb una consulta guanyaria el 'no' i es podria resoldre la qüestió catalana. "Rajoy hauria de seguir l'exemple (de Cameron) i convèncer una majoria de catalans de la veritat: el seu futur europeu és dins d'Espanya", diu l'editorial. A més, el diari lamenta que el govern espanyol "privi de paraula a les veus catalanes contràries a la independència" declarant el referèndum de l'1-O il·legal.

"Des del 2010, dues lògiques s'enfronten amb una absència total de diàleg", assegura l'editorial de 'Le Monde', publicada en l'edició digital del diari. "És un espiral perillós, per tota Espanya, Catalunya i Europa", remarca el prestigiós rotatiu, que destaca que la mobilització de la Diada "és un argument més" pel president Carles Puigdemont per "imposar el seu referèndum".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: