Lleida
3 - 14° C (sol)
97% 26 km/h

17 gener 2018

Lleida viu la mobilització més massiva de la seva històriaEls 10 trams previstos han quedat desbordats des de primera hora i se n'han hagut d'habilitar 4 més per encabir tots els assistents que han superat de llarg les previsions, amb 120.000 segons l'organització i 30.000 segons la Guàrdia Urbana.


A les 17.14h, després que les campanes de la Seu Vella comencessin a fer els primers tocs, les milers de persones concentrades a la canalització del riu Segre a Lleida han començat a aixecar els punts grocs que han repartit els voluntaris d'Òmnium Cultural i l'ANC fent l'efecte d'un batec al ritme de la música. La capital de Ponent ha donat així el tret de sortida a l'acció conjunta amb altres ciutats del país d'aquesta Diada i ha aconseguit la fita històrica d'acollir la mobilització més massiva de la història per reclamar la independència de Catalunya.

Els 10 trams previstos a Lleida s'han hagut d'ampliar pel col·lapse de la participació i se n'han habilitat 4 més. L'actriu Txe Arana ha estat l'encarregada de presentar l'acte mentre que l'escriptora Maria Barbal s'ha ocupat de llegir el manifest que ha aixecat grans aplaudiments de la gent i també crits a favor de la independència.

El repic de les campanes de la Seu Vella de Lleida ha donat a les 17.14 hores el tret de sortida a la mobilització descentralitzada convocada enguany per Òmnium Cultural i l'ANC per commemorar la Diada. A continuació s'ha llegit una part del manifest comú i una cançó instrumental ha indicat el moment en què tots els assistents, distribuïts en deu trams al llarg de la canalització del riu Segre, entre el pont Vell i el pont de la Universitat, han aixecat al ritme de la música els punts que els ha lliurat l'organització per simbolitzar l'efecte d'un batec. L'acció que s'ha iniciat a Lleida ha continuat després a Berga, Salt, Tarragona i, finalment s'ha fet a Barcelona.

Tot i que oficialment s'havien inscrit unes 30.000 persones a la mobilització, l'ANC ha xifrat en unes 120.000 les que hi ha participat en el que ha estat, sens dubte la mobilització més massiva de la història de Lleida i les terres de Ponent.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: