Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

21 setembre 2018

Londres descarta reconèixer una declaració d'independència basada en l'1-O però assenyala Escòcia com a "model"Un ministre diu que el referèndum català va ser "il·legal" mentre un altre demana "fixar-se" en l'acord entre Londres i Edimburg del 2014


El ministre d'Afers Europeus del govern britànic, Alan Duncan, ha descartat reconèixer "qualsevol declaració d'independència" basada en l'1-O. Després d'entrevistar-se amb l'ambaixador espanyol a Londres, Carlos Bastarreche, Duncan va emetre un comunicat assegurant que l'1-O "no es va celebrar d'acord amb el marc legal i constitucional espanyol" i "per tant, era il·legal i un intent de perjudicar l'estat de dret".

Per la seva banda, però, un altre dels membres del govern britànic, el ministre d'Afers Escocesos, Ian Duncan, s'ha mostrat en contra de l'ús de la força contra l'1-O, assegurant que "de cap manera" hi està d'acord. Pel ministre, "l'acord d'Edimburg entre el govern britànic i l'escocès" que va permetre el referèndum del 2014 és "un model" en què "molts s'haurien de fixar avui a Europa".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: