Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

Montoro assegura que ni les despeses de l'1-O ni la manutenció de Puigdemont han sortit de diners públicsEl titular d'Hisenda creu que només s'haurien pogut desviar fons si s'hagués comès un delicte de falsificació


El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha reiterat que el Govern de la Generalitat no es va gastar cap euro de les arques públiques en l'organització del referèndum de l'1-O ni tampoc amb la manutenció de Carles Puigdemont. "No sé amb quins diners es van pagar les urnes dels xinesos de l'1 d'octubre, ni la manutenció de Puigdemont. Però sé que no amb diners públics", ha assegurat Montoro en una entrevista al diari El Mundo. A més, el titular d'Hisenda ha deixat clar que des del mes de setembre té el control sobre els 35.000 milions d'euros que gestiona la Generalitat intervinguda i ha assegurat que el sistema finalista de control dels pagaments funciona. Monotro creu que només es podrien haver desviat fons públics en cas que "un funcionari conxorxat amb algun proveïdor de la causa" hagués comès un delicte de falsificació.

Montoro ha aclarit que el delicte de malversació "no requereix només desviament de fons, sinó que també és obrir un recinte públic per un acte polític il·legal, per exemple". El titular d'Hisenda assegura que la interventora general de Catalunya fins ara ha respòs setmanalment als seus requeriments perquè, si no ho fa, "s'arrisca a pena de presó", ha advertit Montoro.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: