Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

Ros defensa la presència de l'Exèrcit a la Fira F&T mentre des de la Diputació haguessin preferit que no hi participésEl certamen, que se celebrarà a Lleida del 19 al 21 d'abril, comptarà amb 25 famílies de formació representades i hi prendran part un total de 21 entitats i empreses


L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha insistit en defensar la presència un any més de l'Exèrcit en la Fira de Formació i Treball (F&T) per tal que la institució militar pugui donar a conèixer al certamen els estudis de Formació Professional que ofereix des de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn (Pallars Jussà).

En canvi, des de la Diputació de Lleida consideren que enguany "es podria haver evitar" i que, per tant, "hagués estat millor que no hi fos", després "del canvi important que s'ha produït en els darrers temps en les relacions entre Catalunya i Espanya", segons ha assenyalat el representant de la diputació lleidatana Josep Ibarz durant la presentació de la 12a edició de la Fira F&T. El certamen, que se celebrarà del 19 al 21 d'abril a Fira de Lleida, comptarà amb 25 famílies de formació representades i amb la presència de 21 entitats i empreses, una de les quals serà l'Exèrcit de Terra. Cal recordar que la Plataforma Desmilitaritzen l'Educació ha tornat a expressar la seva oposició a la participació de la institució militar en una fira encarada als joves i ja prepara alguna mobilització.

Àngel Ros considera "coherent" que l'Exèrcit pugui participar a la Fira F&T de Lleida per tal de donar a conèixer l'oferta de formativa que ofereix com a sortida laboral des de l'Acadèmia de Talarn i que permet als joves obtenir títols de formació professional en àmbits com ara els l'electricitat i la mecànica. En el marc de la presentació de la 12a Fira F&T de Lleida, ha destacat que recentment un jutjat va avalar la presència de l'Exèrcit al saló Expojove celebrat la setmana passada a Girona, malgrat mantenir el veto a l'uniforme militar.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: