Lleida
10 - 19° C (pluja)
97% 26 km/h

16 novembre 2018

ANC i Òmnium sobre el 7-D: "Creiem que serà la manifestació més gran a Brussel·les en els últims anys"Agustí Alcoberro i Marcel Mauri destaquen a l'ACN la capacitat de "solidaritat" de la societat catalana el dia abans de la concentració


ANC i Òmnium Cultural creuen que la manifestació d'aquest dijous a Brussel·les serà "la més gran" que s'ha vist "en els últims anys" a la capital europea. En declaracions a l'ACN el dia abans de la concentració, on s'esperen desenes de milers de persones, el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, i el portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, han destacat la capacitat de "solidaritat" dels catalans, que fan més de 1.300 kilòmetres per defensar que a Catalunya "estan en risc la democràcia i els valors fundacionals de la UE".

"Totes les parades de les àrees de servei a França parlen català", ha destaquen Alcoberro, sobre la gran mobilització de ciutadans que ja estan en ruta, en cotxe o autocar, cap a la capital europea. A Brussel·les, ha afirmat, s'hi manifesta "tothom", però és una "gran novetat" que hi surti al carrer "un país sencer". "Això ja parla de la situació que estem vivint", ha dit Alcoberro.

Alcoberro ha recordat que la manifestació de Brussel·les "va néixer de manera espontània" i "ha anat creixent com una taca d'oli", amb molta gent viatjant fins a al capital europea en cotxe, avió o autocar.

Des d'Òmnium Cultural, el portaveu Marcel Mauri ha dit que la manifestació pretén agrair als europeus el seu suport als catalans i, alhora, advertir la Unió Europea que "s'ha d'espavilar" davant de la situació al país.

"El que està en risc no és la independència, és la democràcia i els propis valors fundacionals de la Unió Europea", ha assegurat Mauri a l'ACN. "La capacitat de solidaritat i de generositat d'una part importantíssima del poble de Catalunya no deixa de sorprendre, però és infinita, a cada repte la ciutadania s'hi ha bolcat", ha afegit.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: