Lleida
14 - 24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 maig 2018

El DOGC publica el decret de nomenament de Torra com a president de la GeneralitatLa presa de possessió del president serà molt probablement aquest dijous


Quim Torra prendrà possessió com a 131è president de la Generalitat previsiblement aquest dijous en un acte sobri i sense convidats al Palau de la Generalitat. L'acte encara no s'ha convocat oficialment però, segons han explicat fonts del Palau a l'ACN, pren força que es faci finalment demà tot i que inicialment estava previst per avui dimecres a la tarda. De fet, aquesta matinada el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ja ha publicat el decret de nomenament de Torra firmat pel rei Felip VI, el pas imprescindible perquè aquest pugui prendre possessió.

S'estan ultimant els detalls d'un acte que serà molt diferent a les preses de possessió que s'han fet fins ara i a la del gener del 2016, quan Carles Puigdemont va agafar el relleu d'Artur Mas. I és que aquesta vegada se celebrarà en una situació d'excepcionalitat encara sota l'aplicació del 155. Torra sí que repetirà la fórmula de Puigdemont per prometre el càrrec "amb fidelitat al poble de Catalunya", sense referències al Rei ni a la Constitució.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: