Lleida
8 - 14° C (pluja)
97% 26 km/h

18 novembre 2018

Esteve Hernández, tercer al Campionat de Catalunya d'FP de cuina



És alumne de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida


Un total de vuit alumnes catalans han participat a la competició de Cuina del Catskills, el, que s’ha celebrat a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. La competició ha comptat amb un jurat de prestigi especialitzat en el sector: Mercè Camins, cuinera i propietària del Restaurant Casa Mercè de Fontdepou (Lleida); Christian Escribà, pastisser i propietari de la Pastisseria Escribà (Barcelona); Quim Caselles, propietari i cap de cuina de l’Hotel Restaurant Casamar de Llafranc (Girona); i Jaume Solé, xef executiu de Port Aventura World (Tarragona)

La prova d’aquest ofici, ha permès als alumnes mostrar les habilitats en l’especialitat de Cuina. Els participants pertanyen als següents centres educatius: Institut Bisbe Sivilla de Calella, Escola d'Hoteleria i Turisme CETT de Barcelona, Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona, Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges, Institut Olivar Gran de Figueres, Joviat FPI de Manresa, Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, i Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona

Els participants han realitzat tres mòduls proposats per l’organització : el mòdul d’entrants, on tenien que elaborar dues varietats d’aperitius, el mòdul de segons, en què han presentat un plat elaborat amb el pollastró acompanyat de tres acompanyaments, i el mòdul de postres al plat, on l’alumne ha preparat una recepta utilitzant la xocolata a la pedra d’Agramunt com ingredient principal. El jurat especialitzat ha valorat aspectes com la tècnica, la destresa, la presentació o la maduració en l’ofici.

El guanyador ha elaborat els aperitius: Cucurutxo de mousse de pebrot escalivat, ceba cruixent, lupulus i cibulet; “Corte” de pera amb cremós de formatge artesà Blanch de Torrec i alfàbrega. El plat principal ha estat el Pollastró confitat i glacejat amb avellana, textures de fruita i verduretes; i les postres al plat anomenats Bomba Alaska, coulant de xocolata, taronja i merenga.

Edició Catskills 2016

El campionat de Catalunya de formació professional Catskills, que organitza el Departament d’Ensenyament conjuntament amb els centres educatius, té lloc cada dos anys i permet fer lluir les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen.

Catskills, que enguany arriba a la seva la 6a edició, acull aquest 2016 campionats de 41 especialitats diferents que tenen lloc durant 2 mesos en diverses localitats i s’estendran fins al 23 de juny. Els equips que en resultin guanyadors, competiran durant el 2017 a l’Spainskills i, si guanyen el campionat estatal, podran participar al mundial, el Wordlskills, que en aquesta edició serà del 14 al 19 l’octubre als Emirats Àrabs Units.

Les proves de les diferents competicions estan inspirades en el campionat internacional Worldskills. L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional, i al mateix temps estimular alumnes i professors dins el marc de la formació professional.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaç



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: