Lleida
21 - 33° C (sol)
97% 26 km/h

16 juliol 2018

Human Rights Watch denuncia "l'ús excessiu de la força" l'1-O i reclama una "investigació internacional independent"L'ONG diu que la UE ha de "deixar clar públicament a les autoritats espanyoles" que ha de respectar "les lleis europees de drets humans"


Human Rights Watch denuncia en un informe "l'ús excessiu de la força" de la Policia Nacional i la Guardia Civil per aturar el referèndum de l'1-O. L'ONG pels drets humans assegura que cal una "investigació efectiva" de l'actuació policial i recomana que es faci a través "d'un organisme internacional independent" tenint en compte les tensions actuals entre els governs català i espanyol.

A més, HRW diu que la UE i els estats europeus "haurien de deixar clar públicament que qualsevol ús de la força ha de complir amb les lleis nacionals i la normativa europea de drets humans". "La policia potser tenia la llei del seu costat per aplicar una ordre judicial, però això no els donava el dret a utilitzar la violència contra manifestants pacífics", assegura l'expert de HRW encarregat de l'informe, Kartik Raj.

"En aquests temps divisius, és especialment important que les autoritats respectin els drets humans, inclosos la llibertat d'expressió i de reunió, i l'estat de dret", assegura l'expert Raj. "Un compromís de Madrid i Barcelona per cooperar totalment amb una investigació independent de la violència de l'1-O seria un pas important per restaurar la confiança", afegeix.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: