Lleida
5 - 16° C (sol)
97% 26 km/h

21 novembre 2018

Repinten el mural independentista gegant de Bellpuig per tapar la bandera espanyola i recuperar l'estrella de l'esteladaOriginàriament s'hi podia llegir 'Som República' però dimecres va aparèixer amb el lema esborrat


Membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Bellpuig (Urgell) van repintar dimecres al vespre un dels murals més grans que hi ha pintats a Ponent a favor de la república catalana, de 470 metres quadrats. El cap de setmana el CDR de la localitat va pintar el mural original en una tanca publicitària en desús ubicada al costat de l'N-II a la sortida de Bellpuig (Urgell).

S'hi podia llegir 'Som República' i hi havia una estelada. Dimecres al matí, però, va aparèixer tapat amb dues línies vermelles horitzontals formant una bandera espanyola al damunt del text i l'estrella de l'estelada esborrada. El CDR de Bellpuig va denunciar l'atac a través de les xarxes socials i va fer una crida a repintar-lo el mateix dimecres al vespre. De moment, l'acció ha consistit en recuperar l'estrella de l'estelada i a repintar les línies vermelles de groc per tapar la bandera espanyola. Però, l'objectiu és poder-lo pintar novament perquè recuperi el seu estat inicial, segons han explicat des del CDR.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: