Lleida
21 - 33° C (sol)
97% 26 km/h

16 juliol 2018

Un estudi del Govern constata que el sistema de seguretat social és més sostenible a Catalunya que a la resta de l'EstatL'executiu preveu assolir equilibri pressupostari de les pensions la primavera del 2018


Un estudi elaborat pel Govern constata que el sistema de seguretat social és més sostenible a Catalunya que a la resta de l'Estat i defensa que, per tant, també ho seria en una república catalana independent. L'estudi ha estat elaborat pels departaments de Vicepresidència i Economia i Treball i Afers Socials i mostra que el dèficit de la seguretat social a Catalunya el 2016 va ser de 1.308 MEUR, mentre que al conjunt de l'Estat va ser de 18.096 MEUR.

Això es concreta en un dèficit de 177 euros per habitant a Catalunya i 389 a l'Estat –xifra que puja fins els 430 euros en una Espanya sense Catalunya-. L'estudi apunta que això s'explica en part perquè a Catalunya hi ha més treballadors que cotitzen i els salaris són també més elevats. La consellera de Treball, Dolors Bassa, ha assegurat que amb aquestes dades i les previsions que tenen esperen arribar a l'"equilibri pressupostari" del sistema de pensions el 2018, garantint també la seva revalorització.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: