Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

Activa Mutua tanca 2016 amb 40.000 treballadors protegits i 4.600 empreses associades a LleidaL’absentisme laboral per contingència comuna continua creixent seguint la tendència dels últims anys.


Activa Mutua, mútua col·laboradora de la Seguretat Social número 3, va tancar 2016 amb 40.000 treballadors protegits a la Província de Lleida, el que suposa un increment del 4,13 % respecte l’any anterior. Pel que fa a les empreses associades suma 4.600 empreses, un 2% més que en 2015.

Pel que fa als ingressos, Activa Mutua va recaptar més 26 milions d’euros a la província de Lleida. Això suposa un augment de gairebé el 7%, destacant la significativa aportació de les empreses de nova creació i dels nous autònoms.

Activa Mutua ocupa el número 9 en el rànquing nacional del sector en volum de quotes i el setè en temes de solvència. La mútua dóna servei a més de 67.200 empreses, compta amb una plantilla de més de 845 treballadors distribuïts entre les 76 delegacions situades per tot Espanya, els 35 centres assistencials i les dues clíniques, una pròpia i altra mancomunada.

Una de les mútues amb un absentisme més baix

Per les mútues, 2016 ha esta un exercici marcat per l’increment de l’absentisme laboral, principalment per contingències comunes. Aquesta és una tendència que s’està donant en els darrers 4 anys i que suposa un creixement dels costos per les mútues. Activa Mutua continua sent una de les mútues amb una ràtio d’absentisme més baix del sector.

Compromís amb la discapacitat

Activa Mutua va desenvolupar al 2016 un total de 20 projectes a l’àrea de la Responsabilitat Social Corporativa. Entre les accions que va impulsar destaca el seu compromís vers la integració de les persones amb discapacitat. Al 2016, la mútua va crear l’Oficina Sectorial de la Discapacitat i la Dependència, un servei especialitzat que suposa un pas més en el compromís per promoure la integració laboral de les persones amb discapacitat i per la salut dels seus professionals. L’entitat disposa també de la certificació Bequal Plus pel seu compromís a l’hora d’incloure persones amb discapacitat en l’estratègia de gestió de diferents àrees de l’organització.

Recentment, l’entitat ha impulsat l’estudi “Absentisme de les persones amb discapacitat a les empreses” liderat per Activa Mutua i elaborat per ILUNION Tecnologia i Accesibilitat, que mostra com la integració laboral de les persones amb discapacitat no suposa un increment de l’absentisme a l’empresa.

Més de 3,5 milions d’inversions per millorar les instal·lacions

El passat any Activa Mutua va fer inversions per millorar les seves instal·lacions per un valor superior als 3,5 milions d’euros, que es van destinar a la remodelació i ampliació dels seus centres assistencials i administratius. Les noves instal·lacions s’han dotat de mitjans tècnics que permetran donar un servei més proper i de qualitat als treballadors de les empreses mutualistes i autònoms. Durant 2016, Activa Mutua també va posar en marxa altres projectes com la implantació de la telemedicina, la col·locació de fèrules impreses en 3D o el desenvolupament de software per a les unitats de biomecànica.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: