Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

Banc Sabadell aprova el trasllat de la seva seu social a AlacantL'entitat comunica als treballadors que canvia de seu per la reacció de la clientela de fora de Catalunya


Banc Sabadell ha decidit traslladar la seva seu social de Sant Cugat del Vallès a Alacant, on té presència després de la compra, fa 6 anys, de la CAM (Caixa d'Estalvis del Mediterrani, en les seves sigles en castellà). El consell d'administració de l'entitat presidida per Josep Oliu ha donat llum verd al moviment aquest dijous.

La decisió coincideix amb la possibilitat que a Catalunya s'aprovi una declaració d'independència en els propers dies, si bé fonts del banc ho han desvinculat. El canvi de seu social implicarà que el banc deixarà de tributar a Catalunya i que els consells d'administració i les juntes d'accionistes ja no se celebraran aquí. Però en cap cas es tocaran ni les oficines ni el personal que l'entitat té en aquest territori, segons han garantit fonts de l'entitat.

El consell d'administració de Banc Sabadell s'ha reunit aquest dijous a la tarda d'urgència amb un punt sobre la taula: la possible aprovació del seu canvi de domicili social. Precisament, l'entitat va canviar l'any passat els seus estatus per facultar el consell d'administració per aprovar un possible canvi de seu social, sense necessitat de passar per la junta d'accionistes. Això ha agilitat l'execució de la decisió.

Banc Sabadell comunica als treballadors que canvia de seu per la reacció de la clientela de fora de Catalunya

Banc Sabadell ha comunicat aquest dijous a la tarda als treballadors que s'ha pres la decisió de canviar la seu social a Alacant. Fonts sindicals han explicat a l'ACN que des de la direcció del banc se'ls ha indicat que s'ha tingut en compte la reacció de la clientela de fora de Catalunya, entre d'altres elements. Cal recordar que l'entitat té un 80% del seu negoci fora del país.

Les mateixes fonts han indicat que no se'ls ha comunicat si el canvi serà temporal o definitiu. En tot cas, des del punt de vista laboral sí se'ls ha informat que la decisió no tindrà cap conseqüència pel que fa a la plantilla, més enllà del fet que alguns quadres de comandaments hauran d'assistir a reunions a Alacant. A Catalunya, la seu central de Sant Cugat del Vallès funcionarà al 100% com fins ara.

Vila comprèn el canvi de seu social del Banc Sabadell i diu que s'ha d'interpretar "racionalment i no emocionalment"

El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha assegurat en declaracions a l'ACN que des del Govern respecten i comprenen la decisió del Banc Sabadell, tot i que també la lamenten. "El Banc Sabadell, com qualsevol entitat financera, ha de prendre les decisions que consideri més oportunes per protegir els seus actius i generar un marc de confiança", ha dit Vila.

El conseller també ha demanat "serenitat" a l'hora d'interpretar la mesura que el Banc Sabadell ha aprovat aquest dijous a la tarda en una reunió d'urgència del seu consell d'administració. El trasllat de seu social és un "tema menor", ha afirmat Vila, que ha afegit que allò "important" és la "garantia" que "les instal·lacions, els serveis, el personal i la intel·ligència" de l'entitat continuen "treballant i operant" des d'aquí.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: