Lleida
8 - 20° C (sol)
97% 26 km/h

23 octubre 2018

Báñez obre la porta a recórrer a un préstec per pagar les pensions de desembreLa ministra avança que el complement de 430 euros per a joves que trobin feina "serà realitat quan s'aprovin els pressupostos"


La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha admès que el govern espanyol podria recórrer a un préstec del Tresor a la Seguretat Social per assegurar el pagament de les pensions aquest desembre. En unes declaracions als mitjans de comunicació aquest dilluns a la tarda, Báñez ha recordat que l'Estat té "diversos instruments" per afrontar el pagament de les pensions, com són les cotitzacions socials, el Fons de Reserva de la Seguretat Social, que "es va crear per situacions de necessitat", i els pressupostos generals de l'Estat, que també "hi són per això". En aquest sentit, la ministra ha reconegut que "es pot també recórrer a un préstec, com ja s'ha fet aquest 2017 i com es va fer també durant els anys 90".

"Nou de cada deu euros de les pensions a Espanya es paguen amb cotitzacions socials. Per avui i per demà, el més important és el creixement econòmic i la creació de llocs de treball a Espanya", ha argumentat la ministra, que ha assenyalat que "la Seguretat Social té un dèficit temporal per la pèrdua de tres milions i mig de llocs de feina durant la crisi".

La ministra avança que el complement de 430 euros per a joves que trobin feina "serà realitat quan s'aprovin els pressupostos"

La Ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha avançat que el complement salarial de 430 euros per als joves que trobin la seva primera feina "serà una realitat en el moment que s'aprovin els pressupostos". Durant la inauguració aquest dilluns al migdia de la jornada 'Present i futur de la formació professional dual a Espanya', Báñez ha afirmat que "ens importa l'ocupació, però també la qualitat de l'ocupació" i ha recordat que el complement salarial es finançarà a través dels fons europeus de garantia juvenil i es destinarà als joves que signin contracte de formació i aprenentatge.

"Per arribar a 20 milions de treballadors, xifra que culminarà la recuperació econòmica, necessitem la incorporació dels joves al mercat de treball", segons Bánez. La ministra també ha reiterat que Catalunya és la "locomotora" de la creació d'ocupació a Espanya i ha lamentat que aquesta "màquina" es va aturar a l'octubre, amb una caiguda del 70% interanual en la creació de llocs de feina.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: