Lleida
1 - 14° C (sol)
97% 26 km/h

18 febrer 2018

Edullesa es compromet a iniciar les reformes imprescindibles per la continuïtat de l'equipament a l'octubreL'empresa i la Subdelegació rubricaran un conveni per regular la relació de la duana amb els diferents organismes de l'Estat


Edullesa i la Subdelegació del Govern rubricaran en les pròximes setmanes un conveni que regularà la relació futura de la duana amb els diferents organismes de l'Estat. Així s'ha acordat avui en la reunió que, per analitzar i avaluar solucions a les dificultats que l'estat actual de la instal·lació és a necessària una inversió de més de 400.000 euros perquè s'adapti a la normativa vigent i pugui funcionar com Magatzem de Dipòsit Temporal per a importar i exportar mercaderies-, s'ha celebrat aquest matí a la Subdelegació del Govern a Lleida.

La cita arriba després de la trobada que les parts implicades -Edullesa, Administració General de l'Estat, Ajuntament de Lleida, representants del sector i Diputació de Lleida van mantenir a principis de la setmana en curs i que es va tancar amb el compromís dels responsables de Edullesa i els representants del sector de plantejar una solució ràpida i eficaç per garantir la continuïtat de la instal·lació i reduir al mínim possible durant el que queda de campanya fructícola les complicacions derivades de les deficiències de la instal·lació i que afecten les imprescindibles inspeccions.

La solució plantejada avui pels responsables de Edullesa i els representants del sector per solucionar els problemes existents passa per seguir utilitzant les instal·lacions de Edullesa i Transports Tarragona durant els mesos d'estiu per realitzar les imprescindibles inspeccions incrementant la intensitat d'ús de les dependències de la mercantil situada als voltants de Edullesa. Els responsables de la duana avancen que Transports Tarragona posarà a disposició els mitjans necessaris per acollir el doble de camions que acull a data d'avui i que serà possible també realitzar inspeccions els dissabtes.

Alhora, Edullesa obtindrà amb el suport de Ajuntament i Diputació de Lleida els fons necessaris per emprendre la reforma de les seves instal·lacions i disposarà el necessari per començar els treballs a 1 d'octubre i completar-los en un màxim de dos mesos.

Amb això, se salvaria el termini de cinc mesos que es fixarà en el requeriment que la Agència Tributària emetrà per exigir a Edullesa que emprengui la inversió que haurà de permetre-funcionar com a Magatzem de Dipòsit Temporal, ampliar el seu nombre de molls disponibles a Edullesa, dotar les instal·lacions de sistemes de fred industrial que permetrien no trencar la cadena de fred en realitzar inspeccions i equipar les instal·lació amb subministrament d'aigua potable i sistemes de control d'accessos.

Amb això, i així ho reitera la Subdelegada del Govern Inma Manso, es garantiria la continuïtat de la instal·lació: "La normativa europea ha canviat i les instal·lacions de Edullesa s'han d'adequar si el que es pretén és que l'activitat continuï. Per això el requeriment que es va a emetre. De moment, valorem positivament el plantejament que se'ns trasllada i disposarem el necessari per avaluar en una reunió que se celebrarà a mitjans de juliol el funcionament del sistema que es planteja. Del que es tracta és que Lleida compti amb una instal·lació de futur que permeti a les nostres empreses importar i exportar en les millors condicions ", assenyala Manso.

Informació i fotografia: Subdelegació del Govern

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: