Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

El govern espanyol facilita que les empreses puguin canviar la seva seu social fora de CatalunyaCaixabank se'n va a València, Gas Natural i el grup tèxtil Dogi traslladen la seu a Madrid, mentre que Freixenet ho farà si hi ha una declaració d'independència.


El govern espanyol ha aprovat un decret per facilitar el canvi de seu de les empreses fora de Catalunya. Així ho ha explicat aquest divendres a la tarda el ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Així, la decisió del canvi de seu recaurà sobre el consell d'administració, excepte quan els estatuts d'una empresa "disposin expressament que l'òrgan d'administració no té aquesta competència". Guindos ha apuntat que "estem donant la competència perquè el consell d'administració decideixi la ubicació de la societat" i que "la decisió continua sent de l'empresa". El ministra ha assegurat que "el canvi normatiu s'ha fet davant de les peticions de diversos grups empresarials" i consultant als grups de l'oposició, "fonamentalment el PSOE i Ciutadans".

A respostes dels periodistes, De Guindos ha afirmat que només es pot dialogar amb la Generalitat "dins de la Constitució espanyola" i que les "polítiques irresponsables" generen "demandes i alarmes" per part dels grups empresarials. "El que hem fet és clarificar les fórmules perquè les empreses puguin decidir lliurement on s'ubica la seva seu social", ha afegit el ministre, que ha apuntat que el text afecta totes les societats amb domicili a Espanya, independentment de si el capital és internacional o nacional.

CaixaBank trasllada la seu social de Barcelona a València davant "la situació política i social a Catalunya"

El consell d'administració de CaixaBank ha decidit per unanimitat traslladar la seu social de Barcelona a València, davant "la situació política i social a Catalunya ". En un comunicat, l'entitat argumenta que és "prioritat de tota entitat financera la protecció dels seus clients, accionistes i treballadors" i assegura que la decisió s'ha pres "amb l'objectiu de salvaguardar plenament la seguretat jurídica" per garantir l'exercici de la seva activitat. Per això el consell d'administració es tornarà a reunir tan bon punt es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat, aquest dissabte, el decret aprovat aquest divendres pel govern espanyol per poder agilitzar el trasllat de seus socials fora de Catalunya.

Gas Natural acorda el trasllat "temporal" de la seva seu social de Barcelona a Madrid

Seguint els passos del Banc Sabadell i altres empreses, Gas Natural ha acordat el trasllat "temporal" de la seva seu social de Barcelona a Madrid, segons han explicat a l'ACN fonts de l'empresa. La companyia presidida per Isidre Fainé ha pres aquesta decisió en un consell d'administració convocat d'urgència per aquest mateix divendres, el mateix dia que el Consell de Ministres ha aprovat un decret urgent per agilitzar el trasllat de seus socials d'empreses i davant la possibilitat que hi hagi una declaració d'independència a Catalunya la setmana vinent.

La decisió s'ha pres "davant dels successos socials i polítics que estan passant les últimes setmanes a Catalunya i atesa la inseguretat jurídica que això provoca", tal com ha informat la companyia en un comunicat. La companyia tindrà seu a Madrid mentre "es mantingui aquesta situació".

La tèxtil Dogi canvia la seu social del Masnou a Madrid i les seves accions pugen per sobre del 16%

La companyia tèxtil Dogi International Fabrics, amb seu al Masnou (Maresme), ha iniciat els tràmits per canviar la seva seu social a Madrid. Així ho va decidir el seu consell d'administració, reunit aquest dijous en sessió extraordinària, que va prendre la decisió "amb la finalitat d'optimitzar les operacions i la relació amb els inversors", segons informa la companyia a través d'un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquest divendres al matí les accions de la companyia, que cotitza al mercat continu, pujaven més d'un 16%, després que tanqués la sessió del dijous amb una alça del 3,32%.

Fundada el 1954, Dogi compta amb 163 treballadors a la fàbrica del Masnou i també té una planta a Carolina del Nord (Estats Units) amb 169 empleats, segons informa el seu web corporatiu.

Freixenet valorarà traslladar la seva seu fora de Catalunya si es declara la independència

Freixenet estudiarà la possibilitat de traslladar la seva seu social fora de Catalunya si es declara la independència. El president de la companyia, Josep Lluis Bonet, ha explicat en una entrevista a RNE que si s'arriba a aquest extrem, ell mateix proposarà el canvi de domicili al consell d'administració.

Bonet avisa que una declaració unilateral d'independència serà una "catàstrofe" per a Catalunya, per a Espanya i també per a Europa, i l'ha titllat de despropòsit.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: